2023-2024 Öğretim Yılı Coğrafya Dersi Plan Örnekleri 2023-2024 Öğretim Yılı Coğrafya Dersi Sene Başı Zümre Tutanağı Örneği 9-10-11-12.Sınıf Coğrafya Dersi Günlük Plan Örnekleri 2018-2019 Öğretim Yılı Coğrafya Dersi Yazılı Örnekleri (9,10,11 ve 12.Sınıflar) Yeni Coğrafya Öğretim Programı (20.01.2018)

Su Kirliliğine Doğanın İçerisinden Alternatif Bir Çözüm

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Ihsan
Mesajlar: 2460
Kayıt: Çrş Ağu 21, 2013 8:34 pm
Ettiği Teşekkür: 168
Aldığı Teşekkür: 288

Su Kirliliğine Doğanın İçerisinden Alternatif Bir Çözüm

Mesaj gönderen Ihsan »

Su Kirliliğine Doğanın İçerisinden Alternatif Bir Çözüm

Resim

Temiz, içilebilir su milyonlarca insanın ne yazık ki ulaşmakta güçlük çektiği bir şey. Bu zorluğu yaşayan insanların çoğu eğitim ve işi gibi aktivitelere zaman ayıramıyorlar, çünkü zamanlarının çoğunu içilebilir su bulabilmek için harcıyorlar. Bulanlar şanslı, bulamayanlar ise hayatsal aktivitelerini sürdürmekte güçlük çekiyorlar. Temiz su sorununa alternatif bir çözüm ise doğanın kendisinden geldi. Antik Mısır’da kullanılan Moringa oleifera ağacının tohumlarının suyu temizleyici özelliği olduğu ortaya çıktı. Bir grup araştırmacı bu tohumların sudaki bakterileri temizlediğini ortaya çıkardı. Yaptıkları araştırma Langmuir dergisinde yayınlandı.

Ekip tohumların bu özelliğini gördükten sonra ilk olarak tohumların sahip olduğu proteinlerin bakterileri nasıl öldürdüğünü çözmeye çalıştı. Hücrelerin etrafını saran zar onları dış etkilerden ve yabancılardan korur. Fakat tohumların proteinleri bakterilerin hücre zarlarıyla birleşiyor ve böylece hücre zarını işlevini yerine getiremez hale sokuyor.

Araştırmacılar ayrıca bu tohumları en iyi hangi zaman aralığında yetiştirebileceklerini de araştırıyor. Şu ana kadar ellerinde net bir zaman aralığı yok, tabii ki bazı tahminlere sahipler. Tahmin edilen bir diğer şey ise farklı zamanlarda yetiştirilen tohumların suyu temizleme kalitelerinin farklı olacağı. Elde var olan en net bilgi, yağmurlu dönemlerde yetiştirlen tohumların suyu daha iyi temizlediği yönünde.

Ekibin sonraki amacı bu tohumların bitkilerini temiz suya en ihtiyaç duyulan bölgelerde yetiştirmek. Tabii ki bitkinin sadece tohumundan yararlanılmayacak. Kendisinin de bölgede yaşayan halka besin sağlayabileceği düşünülüyor.

Kaynak: popsci.com.tr
[Teşekkür Butonu][Sosyal Medya Hesaplarımız][Site Kuralları]
"Özgürlük uğrunda herşeyi göze alabilenlerin hakkıdır!"

Cevapla